
Nazywam się Sonia Zastawnik.
Czym się zajmuję? Łączę aktualną wiedzę z tym, co możliwe do realizacji. Rozumiem problemy i trudności z którymi mierzą się osoby z niedoczynnością tarczycy, hashimoto oraz insulinoopornścia. Skąd? 8 lat praktyki, z czego ostanie 2 w centrum medycznym.
Wiem, jakie są trudności, ograniczenia, jak bardzo pacjenci czują się zdezorientowani informacjami spotkanymi w internecie (często wykluczającymi się wzajemnie).
Na podstawie doświadczeń i wniosków z pracy z pacjentami postanowiłam utworzyć narzędzia, które ułatwiają moim podopiecznym życie. I narodził się pomysł, aby te rozwiązania udostępnić szerszej grupie osób. Prowadzę transmisje na żywo (na faceboku i instagramie), indywidualne konsultacje żywieniowe (stacjonarnie i on-line) oraz wydaję e-booki z przepisami, jadłospisami i poradami. Układam tzw. życiowe diety, czyli z „normalnych produktów”. O ile nie ma przeciwwskazań, bilansuję w jadłospisie naleśniki, batoniki, ziemniaki, rosół czy pizzę. Bo bilans to słowo klucz. Rozgość się i korzystaj!
Na moim blogu znajdziesz przepisy i bezpłatne porady.
A klikając tutaj znajdziesz zbiór najważniejszych linków (media społecznościowe, newsletter, darmowe materiały)
Ponadto jestem absolwentką SGGW w Warszawie. Posiadam Certyfikat SOIT (School of Insulinresistance Therapy), znajduję się na liście specjalistów polecanych przez Fundację Insulinooporność zdrowa dieta i zdrowe życie.
Prywatnie jestem mamą 3-latki. Po godzinach prowadzę zwyczajne życie, lubię czytać książki, jazdę na rolkach i ćwiczyć jogę.